lauantai 25. heinäkuuta 2015

Tanskan kiteilyt 13,7.-19.7.2015

Tanskaan päätettiin ajella ihan jo oikeestaan sen perusteella, että ei tartte ekaa kahta kolmea päivää lomasta vain ajaa kohti Etelä-Eurooppaa. Maanantai aamuna startti Viking Linen autokannelta ja yöksi Köpiksen etelä puolelle Greveen. Sattumalta Airbnb majotus oli 100 metriä pitkästä dyyni biitsistä, mutta meidän harmiksi oli aivan tyyntä.
 Seuraavana aamuna kohti Tanskan länsi rannikkoa ja Hvide Sandea. Majotus oli varattu kahdeksi yöksi, mutta jo auton ikkunasta nähdyn perusteella saatiin kinuttua lisäyö huoneistosta, jonka omistaja sattui myös olemaan kiteilijä. Hyvät spotti-vinkit taskussa, oltiin valmiit alottamaan seuraavana päivänä leijahommat.

 Kloster - Sisälahden pohjois päädyssä
 Tämä oli unelma paikka treenata: matalaa niin pitkälle kuin jaksaa mennä, flättiä ja  tilaa riitti.
Pieni nurmikko rannalla oli välillä aivan tupaten täynnä leijoja, mutta vesillä oli hyvin tilaa. Pohja on hiekkaa ja paikoin mutaa, korkeintaan hartioihin asti vettä, mutta pääosin polveen asti. Suurempaa aaltoa ei paikalle näyttänyt syntyvän (kolmena eri kelipäivänä käytiin), johtuen mataluudesta ja runsaasta vesiheinästä. Täälä pääsin ekaa kertaa ajamaan vedessä kunnolla; ajan kanssa ja kunnon kelissä.


Yhtenä päivänä käytiin Hvide Sanden pohjoispuolella surffikeskuksen kohdalla sisälahdella. Myös matala spotti, mutta silloin oli snadisti isompaa aaltoa. Purjelautailijoita oli reippaasti, mutta hyvin mahduttiin kaikki samaan järveen.


Tuuli näytti suotuisalta joten onnistuttiin löytämään tiemme Timon ja Martan luokse Viima B&B:iin. Nappi homma vaikka sattuman kautta mentiinkin. Sunnuntai aamuna Janne, Mirko ja Timo kävivät merispotilla, joka on kätevästi kävelymatkan päässä kämpiltä. Minua ei vielä aaltoihin saatu, sen verran tuntui hurjilta Pohjanmeren aallot ja kelikin oli vähän rajoilla. Iltapäivällä tetris-tyyliin kamat autoon ja nokka kohti Ranskaa, jonne innokkaina hurautettiin yli yön :D

Näin jälkeen päin Hvide Sande oli aivan unelma kiteily paikka. Spotteja on useita ja kaikille tuulen suunnille. Keliäkin tuntui riittävän, itse päästiin vesille viitenä peräkkäisenä päivänä. Erittäin hyvä paikka saada varmuutta vedessä ajamiseen, jos ei ole kovin kokenut, oma itseluottamus nousi monta asteikkoa ylöspäin, kun pääsi optimi olosuhteissa kiteilemään. Saatoin jopa ihan pienen hypynkin tehdä! Kokeneemmalle kiteilijälle paikka aivan yhtä hyvä. Suosittelen kaikille lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti